Stilurile si artistii care au revolutionat arta

467px-Kandinsky06

 

De-a lungul timpului, artistii au folosit multe stiluri atat in desenele cat si in picturile pe care acestia le creeau.

Stiluri de arta

Stilul abstract, artistii care au folosit stilul abstract au simtit ca pictura nu trebuie sa arate doar lucruri care au fost recunoscute. In picturile lor, ei nu au incercat sa arate oameni, animale, sau locuri  exact asa cum sunt ele in lumea reala. Ei au folosit in principal culoarea și forma în picturile lor pentru a arata emoțiile. Printre artistii foarte cunoscuti care au realizat acest stil amintim pe Jackson Pollock si Sonia Delaunay.

Cubismul este arta moderna compusa, in principal din picturi. Picturile nu ar trebui sa para reale, artistul utilizeaza diverse forme geometrice pentru a arata ceea ce el incearca sa picteze, astfel ei au utilizat in principal nuante de  gri, maro, verde și galben. Dupa 1914, cubistii inceput sa foloseasca culori mai vii. Printre artistii remarcabili care au realizat opere de arta in stilul cubismului amintim pe: Pablo Picasso, Marc Chagall si Georges Braque.

Expresionismul, in cadrul acestui curent, artistul incearca sa-si exprime anumite sentimente despre un anumit lucru sau situatie. Artistii care au pictat in acest stil au fost mai preocupati  ca picturile lor exprime  anumite sentimente,  asta in defavoarea realitatii. Artistii care s-au remarcat in cadrul acestui curent artistic sunt: Marc Chagall, Wassily Kandinsky si Ludwig Kirchner.

Fovismul a fost un stil de arta care a durat doar patru ani, incepand din  anul 1905. Liderul acestei miscari a fost Henri Matisse. Subiectele din aceste picturi au fost prezentate într-un mod simplu, avand culori luminoase si modele salbatice. Artistul care a pus practic bazele acestei miscari este renumitul Henri Matisse.

Impresionismul s-a fost dezvoltat în Franța in timpul sfarsitului secolului 19 si inceputul secolului 20. Aceste opere de arta au fost pictate intr-un ritm destul de alert fara sa se puna accent pe subiectul picturii. Picturile au fost realizate de obicei, in culori indraznete si nu au prea multe detalii. Picturile din acest stil au fost scene in aer liber, cum ar fi peisajele. Dintre artistii celebrii care au activat in acesta bransa amintim pe: Claude Monet, Mary Cassatt, Pierre Auguste Renoir si Camille Pissaro.

In  curentul numit pointilism, artistul foloseste puncte mici sau un amestec de vopsea pentru a realiza lucrarea dorita. Aceste puncte impreuna cu amestecul formeaza imaginea si da impresia unei imaginii avand diferite culori si un amestec aproape de neinteles. Pictorii care au realizat astfel de opere utilizand acest curent artistic sunt: Paul Seurat si Paul Signac.

Pop Art poate fi orice opera de arta care este prezenta in viata cotidiana, acestea fiind extrem de atractive si pline de culoare.  Pop Art este denumirea mult mai scurta pentru Artă Populară. Acesta este inspirata din indurstia benzilor desenate, publicitate si de divertisment popular. Artistii care au activat in acest domeniu sunt: Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Claes Oldenberg si David Hockney.

Post – impresionismul a inceput in secolul al 19-lea. Acesta a intruchipat in principal peisaje si natura moarta. In cadrul acestui stil artistic, creeatorii au utilizat foarte multe culori si umbre, iar dintre artistii care s-au facut remarcati amintim pe: Vincent Van Gogh, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Gauguin, Paul Cezanne.

Realismul este un tip de arta care arata lucrurile exact asa cum apar in viata de zi cu zi. Acesta a inceput in secolul al 18-lea, dar cea mai mare era realista a fost la mijlocul secolului al 19-lea. Cei mai mulți realisti au fost din Franta, dar au existat si unii pictori americani, care au fost realisti, iar dintre acestia se numara: Henri de Toulouse-Lautrec, Leonardo da Vinci, Gustave Courbet, Honore Daumier si Thomas Eakins.

Sursa imagine Wikipedia.com

Comments are closed.