Pictori celebrii din lume

blog

Pictura, cea mai reprezentativa forma a artei:

Pictura reprezinta una dintre cele mai reprezentative forme ale artei, iar drept dovada este  numarul pictorilor care au revolutionat acest mijloc de exprimare artistica. Pictura a fost prezenta inca din cele mai vechi timpuri ale existentei umane, bineinteles ilustrata sub diferite forme si intelesuri.

Pictori celebrii din lume

Pablo Picasso, este considerat drept cel mai mare pictor al lumii. Pablo Picasso s-a nascut in anul 1881, intr-o familie spaniola, iar ambitia si perseverenta acestuia l-a propulsat direct printre cei mai reprezentativi pictori ai lumii. Pablo Picasso si-a manifestat interesul pentru pictura si desen inca de la o varsta frageda, drept dovada fiind lectiile de arta primite de la tala sau, inca de la varsta de 7 ani. Momentul de glorie al artistului are loc undeva la inceputul anului 1900 imediat dupa ce acesta s-a mutat la Paris, iar odata cu trecerea timpului, Pablo Picasso a utilizat mai multe teorii artistice. Despre Pablo Picasso se spune ca lucrarile acestuia au dominat intreaga cultura a secolului 20, fiind model pentru urmatoarele generatii de pictori.

Leonardo da Vinci este considerat drept al 2 lea mare pictor al lumii, de asemenea si acesta a contribuit decisiv la formarea artei. Leonardo da Vinci,  s-a facut remarcat doar datorita picturii, acesta fiind si un deosebit sculptor, de asemenea, s-a facut remarcat datorita gandiri filozofice. Leonardo da Vinci s-a nascut in anul 1452 si este considerat drept un simbol al picturii renascentiste. Leonardo da Vinci, prezinta un interes pentru arta abia la varsta de 10 ani, iar la varsta de 14 ani incepe sa studieze la Florenta. Leonardo da Vinci s-a facut remarcat si datorita numeroaselor sale  abilitati, iar in acest sens chiar Regele Frantei a afrimat ca “ nimeni nu stie mai multe decat da Vinci “.  De departe cea mai cunoscuta pictura a lui da Vinci este celebrea Mona Lisa.

Giotto di Bondone, s-a nascut in anul 1267 si este considerat drept un Adam al picturii, fiind considerat de catre anumiti critici de arta drept primul pictor din intreaga istorie a acestei arte. Giotto di Bondone a fost un celebru pictor renascentist, insa acesta si-a pus amprenta si asupra picturii moderne. Giotto di Bondone, s-a facut remarcat si datorita utilizarii scenelor reale folosind drept teme principale in operele lui.

Paul Cezanne, este considerat unul dinte cei mai mari pictori ai lumii, datorita contributiei acestuia in acest domeniu. Paul Cezanne, s-a nascut in anul 1839, iar pe langa pictura acesta avea pasiuni si pentru literatura, muzica, arhitectura si sculptura. Paul Cezanne a fost dintotdeauna interesat de forma obiectelor transpuse in lucrarile lui, acesta dovedind o maiestrie de invidiat in ceea ce priveste aranjamentul culoriilor.

Caravaggio, s-a nascut in anul 1571, iar criticii de arta il considera drept unul dintre cei mai mari pictori ai lumii. Operele acestui artist sunt evidentiate prin caracterul realist, viata de zi cu zi fiind o adevarata susrsa de inspiratie pentru artist. Lucrarile lui Caravaggio sunt considerate si in prezent un adevarate enigme, asta in ciuda faptului ca au trecut numerosi ani de la creearea lor.

Vincent van Gogh, este cel mai important pictor al secului 19, asta datorita formelor, compozitiilor si emotiilor care le transmite acesta prin intermediul operelor sale. Vincent van Gogh si-a inceput viata artistica, inca de la o varsta relativ frageda, acesta reusind in decursul a 10 ani sa realizeze numai putin de 2100 de lucrari, iar 860 dintre acestea sunt realizate in ulei.

Rembrandt van Rijn, s-a nascut in anul 1606 si este de departe cel mai celebru pictor olandez. Rembrandt van Rijn, s-a facu remarcat datorita portretelor sale si datorita metodei de aplicare a tahnicii clar – obscur. Portretele realizate de artist, surprind chiar si cele mai amanuntite trasaturi ale presonajelor portretizate.

Johannes Vermeer, este cel mai de seama pictor al curentului baroc, fiind considerat un maistru al luminii, drept dovada fiind lucrarile acestuia. Johannes Vermeer, s-a facut remarcat si datorita tablourilor sale alegorice. Una dintre cele mai renumite picturi alea artistului este “ Fata cu cercel de perla “.

Jackson Pollock, este pictorul care a schimbat perceptia asupra picturii, de asemenea fiind unul dintre cei mai de seama pictori ai expresionismului abstract. Jackson Pollock, a revolutionat intreaga pictura, astfel el a reusit sa realizeze tablouri cu intregul lui corp.

Michelangelo Buonarroti, pe langa talentul de pictor, acesta a fost si un sculptor si arhitect de exceptie. Artistul este cel mai renumit pictor italian al tuturor timpurilor.

Sursa imagine Wikipedia

 

, ,

Comments are closed.