Dezvoltarea abilitatilor artistice

“Arta nu rezolva problemele, dar ne face constienti de existenta lor” – asa spunea acum ceva vreme sculptopul Magdalena Abakanowicz . Educatia artistica, pe de alta parte, chiar poate rezolva unele probleme. Ani de cercetare arata ca arta este strans legata de aproape tot ceea ce suntem noi ca oameni si ce ne dorim pentru copiii nostri: realizari scolare, dezvoltare sociala si emotionala, angajament civic si oportunitati echitabile.

 dezvoltarea abilitatilor artistice

foto

Beneficiile cursurilor de arta

Stiati ca arta este esentiala pentru linistea si bunastarea emotionala?

Petrecerea timpului concentrandu-ne pe arta, cum ar fi sa urmam un curs de pictura, ofera urmatoarele avantaje:

- Va ofera sansa de a va exprima intr-o maniera noua.

- Va ofera o experienta pozitiva, de neuitat.

- Va permite sa descoperiti abilitati si talente ascunse.

- Reprezinta o modalitate excelenta de a va relaxa si a scapa de stres.

- Va deconecteaza de la grijile cotidiene si va permite sa aveti o experienta pozitiva care va imbunatateste semnificativ starea emotionala.

- Permite dezvoltarea personala prin explorarea unor parti ale eului dumneavoastra care au devenit latente.

Sunt multe firme care ofera azi cursuri de arta (desen, pictura) atat pentru copii cat si pentru adulti, pentru ca arta se adreseaza tuturor.

Arta pentru tineri

Arta inseamna mai mult decat un alt tip de gandire si o deschidere mai mare spre creativitate.

1. Arta dezvolta abilitati de dezvoltare de proiecte.

2. Dezvolta abilitati practice cum ar fi schitare, pictura, desen, proiectare pe hartie, pictura pe sticla, aranjare in pagina, asortarea si combinarea culorilor, design (vestimentar, interior, de website) si multe altele. Acestea pot fi utile in unele profesii creative.

3. Arta dezvolta un sentiment de implinire si realizare. La finalul cursurilor de arta, se pot organiza expozitii, iar faptul ca lucrarile vor fi accesibile publicului, face sa creasca sentimentul de mandrie si implinire al personei care a creat produsul respectiv.

4. Gestionarea timpului.

Tinerii isi pot dezvolta o multitudine de abilitati datorita cursurilor de arta. Iata cateva exemple:

- Invata cum sa se concentreze mai bine. Proiectele de arta necesita concentrare pentru a putea fi finalizate. Fiecare pas necesita atentie sporita.

- Atentie pentru detalii. Aptitudinile de desen ii pot ajuta pe tineri sa observe cele mai mici aspecte pe care in mod normal le-ar putea trece cu vederea. Acest tip de atentie la detalii se poate extinde si in alte domenii.

- Imbunatatirea coordonarii ochi-mana. Proiectele de arta implica coordonare ochi-mana. Facand continuu acest lucru se pot imbunatati capacitatile.

- Creativitate. Cursurile de arta stimuleaza creativitatea tinerilor si capacitatea de a gandi deschis.

- Abilitati de rezoltare a problemelor. Cand ceva nu merge bine cu un proiect de arta, trebuie gasite solutii astfel incat proiectul sa se poata finaliza. Aceste tipuri de abilitati de rezolvare a problemelor sunt esentiale in dezvoltarea functiilor motorii ale unui tanar.

- Abilitati sociale. De multe ori, proiectele de arta implica lucru in echipa (cu supraveghetorul sau cu un coleg).

Iata deci cat de importante pot fi cursurile de arta si atentia acordata proiectelor artistice in dezvoltarea noastra spirituala, emotionala, sociala, psihologica.

, , , , ,

Comments are closed.